3D-printen
Mediakunst

3D-printen

3D-printen is een nieuwe manier om helemaal zelf 3D-objecten te maken. Op de doos wordt beloofd dat je alles kunt printen, maar klopt dat wel? Volgens kunstenaar Michel van der Kley komt degene die met de 3D-printer aan de slag gaat, er al snel achter dat er meer bij komt kijken. Een goed idee bijvoorbeeld!

In dit project staan kunstenaars centraal die met hun bijzondere objecten de grenzen van het 3D-printen opzoeken. Kijk maar eens naar het filmpje over Project Egg van Michel van der Kley. 

Zo zie je maar dat je wel het een en ander over de techniek van het 3D-printen moet weten voordat je je eigen ontwerp kunt printen. Tijdens de workshop in de klas kom je hier meer over te weten, maar wie niet kan wachten mag alvast eens proberen een goede 3D-tekening te maken met Cubify Draw, een app die je gratis kunt downloaden in de app-store.

Hieronder zie je kunstwerken die Nick Ervinck maakte met een 3D-printer.

Fablabs

Heb je met je klas het project over 3D-printen gevolgd? Kun je niet wachten om de mogelijkheden van 3D-printen verder te ontdekken? Ga dan naar een Fablab bij jou in de buurt! Er zijn Fablabs in Bergen op Zoom, Breda, Eindhoven (de Factorij en Brainport), ‘s Hertogenbosch en twee mooie locaties van Fablab013 in Tilburg. Of neem contact op met de mobiele MakersBuzz. Voor je het weet komt dit mobiele Fablab bij jou het schoolplein op rijden.

Hier vind je een overzicht van alle Fablabs, makerspaces, initiatieven en hackerspaces in de Benelux.